Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

You have no items in your shopping cart.

Internet in het buitenland

 

Internet in het buitenland

 

Internet in het buitenland is vaak nog een dure aangelegenheid. Het eerste dat ons er aan herinnerd dat we in het buitenland zijn is een SMS bericht van de provider. SMSen voor 19 cent per bericht, bellen voor 25 cent en internet voor 5 euro per MB. 5 euro per MB zijn belachelijke prijzen waar telecomoperators te veel geld aan verdienen. In dit artikel enkele tips om deze hoge kosten te voorkomen. Wanneer we reizen naar een ander land en onze Nederlandse sim kaart meenemen maken we gebruik van een vaak duur internationaal tarief. Het signaal van de sim-kaart moet eerst vanuit het land waar u bent terug reizen naar Nederland om verwerkt te worden. Dit brengt vaak hoge kosten met zich mee, soms wel tot 5 euro per MB zoals bij KPN. Om deze kosten te omzeilen is het veel verstandiger om een lokale prepaid sim-kaart te kopen in het land zelf. Zo betaalt u slechts nationale tarieven en geen internationalen. Het signaal hoeft niet eerst helemaal terug te reizen naar Nederland en kan direct in het land zelf verwerkt worden. Hierdoor kunt u aanzienlijk besparen op uw kosten voor internet verkeer in het buitenland. 

De volgende vraag is dan ook hoe komt u gemakkelijk aan een sim-kaart van het land dat u bezoekt. 

Zelf een lokale prepaid sim-kaart kopen

Vaak is het eenvoudig om in het land van bestemming een lokale prepaid sim-kaart te kopen. Meestal worden prepaid sim-kaarten verkocht bij een lokaal tankstation of telekomwinkel. Zo kunt u in Italië bijvoorbeeld bij de lokale Vodafone een prepaid sim-kaart kopen voor euro 10,-.  Een overzicht van alle aanbieders per land is te vinden op de volgende website: http://wiki.apnchanger.org/Main_Page. Het is wel altijd aan te raden om een paspoort of ID kaart mee te nemen naar de winkel, hier kan om gevraagd worden. De lokale prepaid sim-kaart plaatst u vervolgens gemakkelijk in de MiFi waarmee u vervolgens op internet kunt.

In Nederland een prepaid sim-kaart kopen voor de bestemming

Ideaal zou het zijn wanneer u in Nederland al een prepaid sim-kaart kunt kopen voor het land van bestemming. Dit blijkt vaak een stuk lastiger te zijn dan het lijkt. Hiervoor bent u vaak aangewezen op website’s als ebay of marktplaats. Een andere aanbieder van sim-kaarten voor het buitenland is Internationale SIM. Een Nederlands bedrijf dat zich richt op het verkopen van prepaid sim-kaarten voor verschillende landen. Een overzicht van de sim-kaarten van Internationale SIM vindt u op: deze pagina. Ook deze sim-kaart plaatst u vervolgens gemakkelijk in de MiFi waarmee u vervolgens op internet kunt.

Een lokale prepaid sim-kaart kunt u natuurlijk altijd gebruiken in een van de MiFi’s van MiFiWinkel.nl. Een volledig overzicht van alle MiFi’s is te vinden op: deze pagina.