Product was successfully added to your shopping cart.
0item(s)

You have no items in your shopping cart.

Wat is MiFi?

Wat is MiFi

MiFi komt van “My WiFi” en biedt u de mogelijkheid om toegang tot het internet te krijgen overal waar u bent. Een MiFi router is een handzame 3G of 4G router die werkt op een accu. Wanneer u de MiFi router aanzet, maakt de router automatisch verbinding met het internet. De verbinding wordt gecreëerd door middel van de sim-kaart welke u in de MiFi router plaatst. De MiFi router zet dan een lokaal WiFi netwerk op; hiermee kunt u gemakkelijk een verbinding maken met bijvoorbeeld uw laptop of tablet computer. U kunt met maximaal 10 apparaten tegelijkertijd een verbinding met het internet maken via dit WiFi netwerk.

Hoe ziet een MiFi router eruit?

Een MiFi router is een bijzonder klein en licht apparaat; denk hierbij aan het formaat van een smartphone zonder toetsenbord. De MiFi router weegt ongeveer 250 gram.De MiFi router beschikt over een ingebouwde accu, WiFi antenne en sim-kaart slot. Eenmaal opgeladen gaat een MiFi router ongeveer 6 uur mee. Het WiFi netwerk is beveiligd met de nieuwste beveiligings technieken (WPA2). Het bereik van het WiFi signaal is ongeveer 10 meter. Onderaan deze pagina treft u een afbeelding van ons instapmodel, de Huawei E5330. 

Een oplossing voor alles.

Dankzij de MiFi router kunt u op ieder moment een draadloos netwerk creëren met internet toegang. Tijdens uw treinreis, op de camping/boot, het strand of onderweg met collega’s. Eventueel kunt u het netwerk ook delen en zo andere gebruikers laten genieten van een onbezorgde internet verbinding. U heeft geen software nodig om gebruik te maken een MiFi router. Geen gedoe dus met installatie van drivers etc. U kunt de MiFi router tijdens gebruik in uw jaszak of tas laten zitten. 

Tablet zonder 3G / 4G?

U bezit een tablet computer (iPad, Samsung Galaxy, Asus) zonder een 3G module? Een MiFi router biedt uitkomst! U kunt met uw tablet een verbinding maken met het WiFi netwerk van de MiFi router en vervolgens beschikt u ook over een internet verbinding op uw tablet! 

Internet in het buitenland?

U reist vaak de wereld rond? U gaat op vakantie naar Spanje? Nederlandse providers rekenen vaak hoge tarieven voor internet in het buitenland, soms tot wel 5 euro per MB.Met een MiFi router hoeft dit niet meer. Alle MiFi’s die wij verkopen zijn simlock-vrij. Dit betekent dat u de MiFi router kunt gebruiken met een provider die u zelf kiest. Zo kunt u in het buitenland een lokale prepaid sim-kaart kopen en deze gebruiken in de MiFi router (Een dergelijke sim-kaart heeft u vaak voor euro 10,-). Zo heeft u toegang tot internet tegen een lokaal tarief. Dit scheelt vaak tot wel 400% in de kosten!

Wilt U meer informatie over gebruik in het buitenland? In ons dossier ‘Internet in het buitenland’ leest u hier alles over.

Wat raden wij u aan? 

Welke MiFi router past het beste bij uw wensen? Hieronder een beknopt overzicht van de beschikbare modellen en hun sterke punten.

 

  • Huawei E5330 - Ons instapmodel MiFi router. Prima geschikt voor internet op tablets en voor gebruik binnen Europa.

 

  • Huawei E5377 - U bent op zoek naar iets meer snelheid? De Huawei E5377 ondersteunt 4G LTE waardoor u kunt internetten met een snelheid van 150 Mbps!.

 

 

  • Huawei E586E  - Slecht bereik op lokatie? U zit vaak in de bergen of op zee? Wij raden de Huawei E586E aan in combinatie met een externe antenne.

 

Meer informatie?

U heeft nog enkele onbeantwoorde vragen? Graag help ik u verder, door middel van ons contactformulier kunt u makkelijk een email bericht naar mij versturen. Het contactformulier kunt u hier vinden. Eventueel staat het antwoord op uw vraag ook in onze FAQ, deze kunt uhier vinden.